Un spectacol super modern, special pentru adolescenți: Harap Alb la Teatrul ”Gulliver”

Teatrul de Papusi Gulliver, Galati

 

Pentru că tinerii au nevoie și merită un spectacol pe placul și pe înțelesul lor, în ton cu vremurile, cu tehnologia, cu exigențele și așteptărilor lor, la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver”, Harap Alb, basmul c(oo)lt al lui Creangă se transformă într-un captivant quest din universul digital al jocurilor pe calculator.

Pornind de la filonul epic rescris și reinterpretat de Daniel Chirilă, cunoscuta poveste capătă valențe nebănuite, în viziunea viziunea artistică inedită și surprinzătoare a regizorului și coregrafului Ștefan Lupu, în colaborare cu Teodora Velescu.

Astfel, spectacolul Harap Alb de la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver” devine o o experiență artistică formidabilă, prin diversitatea mijloacelor artistice ce se contopesc în povestea-quest a ineditului protagonist, prin ritmul frenetic, susținut, prin energia și dinamica scenică caprivantă și cuceritoare.

Harap Alb reprezintă esența naturii umane, cu numeroasele-i ipostaze ce se reflectă în existența individuală a fiecăruia. Este ințierea, descoperirea și devenirea unui Erou, trecerea de la condiția înițială la împlinirea și desăvârșirea sinelui. Este dobândirea și asumarea completă a propriei identități.

Raluca Alexandrescu completează captivantul quest al lui Harap Alb prin capitalizarea elementelor distincte de scenografie, evidențiate, totodată de unicitatea  costumelor, cu subtile influențe steampunk, dar și interpretări moderne ale unor motive tradiționale.

Proiecțiile și video-mapping-ul capată un rol semnificativ în poveste, prin contribuția lui Andrei Cozlac.

Muzica însoțește omniprezent parcursul cuceritor al lui Harap Alb, distingându-se prin ritmuri originale, create cu măiestrie de Adrian Nour. Puse în valoare de propria interpretare, intervențiile muzicale ale lui Adrian Nour oferă o cadență și un farmec aparte spectacolului.

Iar talente – mai mult sau mai puțin ascunse – dezvăluie toți Supereroii basmului și întreaga pleiadă de personaje din spectacol, toate caracterizate de profundă expresivitate și vivacitate: Adrian Nour, Andrei Midișan, Andrei Ciugulea, Miruna Dobrotă, Ramona Păuc, Nicoleta Miru, Valeria Taban, Cosmin Cosma, Gina Geru, Eduard Șișu, Andrei Dombrovschi, Ciprian Brașoveanu.

Astfel, chintesența experienței artistice ”Harap Alb – play again” este formidabil ilustrată prin fuziunea inedită a diferitelor mijloace de expresie: teatru-dans, proiecții și video-mapping, expresivitate corporală, muzică live, inserturi step și stomp, pentru a crea și oferi un spectacol complex, complet și impresionant, cu o încărcătură comică, dar și introspectivă și emoțională de excepție: "Dar cuvântul din poveste înainte mult mai este, iară eu în ea m-arunc, ca să schimb ce-am în adânc."

Biletele pentru spectacol se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponbile.

Mai multe detalii cu privire la spectacolele și activitățile Teatrului ”Gulliver” sunt disponibile pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro și pe pagina de facebook ”TeatrulGulliver”. 

In program

Vrăjitorul din Oz, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
Vrăjitorul din Oz afla detalii
Real Time Web Analytics