Teatrul Gulliver joacă în deplasare. Duminică nu va fi niciun spectacol la sediu

Teatrul de Papusi Gulliver, Galati

 

Duminica aceasta, trupa Teatrului Gulliver nu va juca la sediu celebrele piese cu care şi-a obişnuit spectatorii de toate vârstele, deoarece va pleca la două festivaluri de animaţie din ţară. Spectacolul „Frumoasa şi bestia” a fost selectat de către organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr din Iaşi şi Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” din Alba Iulia să facă parte din programul ediţiilor din acest an ale celor două evenimente, ambele fiind festivaluri prestigioase în rândul manifestărilor de gen din România.

 „Frumoasa şi bestia”, spectacol adaptat şi regizat de Cristian Pepino, este o  poveste foarte îndrăgită de copii, care nu putea să lipsească din repertoriul teatrului. Spectacolul este o lecţie de devotament şi sacrificiu pe care fiiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo. Aceasta acceptă să se ducă la palatul Bestiei pentru a-şi salva tatăl, care furase un trandafir din grădina monstrului cu chip de om şi trup de fiară, drept cadou pentru fiiica sa. Ajunsă la palat, Frumoasa va reuşi să îndrăgească această arătare care, dincolo de înfăţişarea sa grotească, ascundea un suflet cald şi sensibil. Şirul întâmplărilor desfăşurate la palatul fermecat ne conduc într-o ingenuă poveste de dragoste dintre cei doi. Bestia fusese de fapt un prinţ fermecat de o vrăjitoare care dorea să se razbune pentru că frumosul prinţ îi respinsese cererea în căsătorie. Vraja aceasta nu se va desface decât atunci  când o fecioară va consimţi să îi devină soţie. Frumoasa se va îndrăgosti de Bestie şi, pentru a-l salva de la moarte, acceptă să se căsătorească cu ea. Vraja se desface şi copacii din pădure devin iarăşi ce au fost, adică Regele, Regina şi supuşii lor, iar Bestia redevine prinţul cel frumos.

Regizorul Cristian Pepino, maestru al direcţiei de scenă în spectacolele pentru copii, a primit premiul pentru regia acestui spectacol în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” din acest an.  Scenografia sugestivă şi construcția păpuşilor care impresionează prin detaliile fine sunt realizate de  Alexandru Remus Gabor şi, respectiv, Raluca Aioniţoaie, iar muzica originală ce completează atmosfera magică a poveştii este semnată de Dan Bălan. Personajele care urcă pe scenă sunt interpretate de actorii Ramona Păuc, Ionuţ Negrișanu/Andrei Dombrovschi, Gina Geru, Elena Marin, Adina Ariton, Eduard Şişu, Marian Sterian, Aurelian Iorga.

Următorul spectacol care se va juca la sediu este „Călătorie spre centrul pământului”, duminică, 15 octombrie, de la ora 10.30.

In program

Real Time Web Analytics