Teatrul Gulliver deschide Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie Impuls

Teatrul de Papusi Gulliver, Galati

 

 „Frumoasa şi bestia”, producţie a Teatrului de Păpuşi „Gulliver” se va juca, zilele acestea, în deschiderea Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie Impuls, organizat de Teatrul “Ţăndărică” din Bucureşti.

Spectacolul este o lecţie de devotament şi sacrificiu pe care fiiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo. Aceasta acceptă să se ducă la palatul Bestiei pentru a-şi salva tatăl, care furase un trandafir din grădina monstrului cu chip de om şi trup de fiară, drept cadou pentru fiiica sa. Ajunsă la palat, Frumoasa va reuşi să îndrăgească această arătare care, dincolo de înfăţişarea sa grotească, ascundea un suflet cald şi sensibil.

Îndrăgita poveste pentru copii este adaptată şi regizată de Cristian Pepino şi îi are în distribuţie pe actorii Ramona Păuc, Ionuţ Negrișanu, Gina Geru, Elena Marin, Adina Ariton, Eduard Şişu, Marian Sterian şi Aurelian Iorga. Decorul şi construcția păpuşilor aparţin tinerilor scenografi Alexandru Remus Gabor şi Raluca Aioniţoaie, iar muzica este semnată de compozitorul Dan Bălan.

Spectacolul păpuşarilor de la Gulliver a fost selectat să participe alături de alte 32 de producţii din China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia și România, extrem de diferite stilistic, în care se combină, ingenios, ultimele tehnici în materie de teatru vizual și se folosesc mai multe tipuri de animație.

ImPuls este un festival concurs strict profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate.

„Frumoasa şi bestia”, spectacol jucat şi premiat la festivaluri de teatru de animaţie din ţară, va putea fi văzut, din nou, pe scena de la Gulliver, pe data de 26 noiembrie, de la ora 10.30. Biletele au fost puse deja în vânzare în sistemul online şi pot fi achiziţionate de pe site-ul www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea Bilete.

 

 

In program

DE MANA CU TINE, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
DE MANA CU TINE afla detalii
CEI TREI PURCELUSI, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
CEI TREI PURCELUSI afla detalii
Real Time Web Analytics