ProvocART 2023 - Concurs de proiecte pentru tinerii regizori - Ediția a II-a

Teatrul de Papusi Gulliver, Galati

 

Teatrul pentru Copii și Tineret “Gulliver” din Galați anunță lansarea concursului de proiecte de regie din cadrul programului TINERI CREATORI.

Acesta este un program național care își propune să identifice și să susțină proiectele artistice ale tinerilor creatori din domeniul artelor spectacolelor de animație. Programul vizează actori păpușari și marionetiști, regizori, scenografi, dramaturgi, compozitori muzicali, coregrafi, artiști plastici etc. Prin intermediul acestuia se urmărește promovarea inovației și stimularea creației, prin concepte și viziuni artistice noi și inedite.

În cadrul acestui program se organizează concursul de proiecte ProvocART.  Ediția de anul acesta care are ca focus teatrul senzorial -  regia unui spectacol pentru copii între 0-3 ani și face apel la tinerii regizori care își doresc să monteze un spectacol de acest gen pe scena unui teatru profesionist de animație, având astfel oportunitatea de a se face remarcați în industria teatrală.

Condiţii de participare:

  1. Deponentul trebuie să fie absolvent de studii superioare în domeniul teatru și artele spectacolului și să nu depășească vârsta de 35 de ani.
  2. Spectacolul ce urmează a fi montat se va adresa copiilor din categoria de vârstă 0-3 ani.
  3. Propunerea de spectacol va avea la bază fie un scenariu original, fie o adaptare după o operă dramatică deja consacrată, corespunzătoare categoriei de vârstă 0-3 ani, care nu a mai fost montată anterior.
  4. Dosarul proiectului trebuie să conțină scenariul/conceptul propus și un caiet de regie în care să se facă referire la următoarele aspecte: tematica abordată și motivația alegerii acesteia, obiectivele, concepția regizorală, stilul spectacolului, detalii despre personaje, scenografie, decor, muzică, proiecții video etc. În plus, dosarul trebuie să conțină un buget estimativ de cheltuieli în care să se specifice, cât mai exact, costurile de producție, decor, echipamente tehnice necesare, onorarii pentru membrii echipei artistice (regizor, scenograf, compozitor muzical, video designer etc.), drepturi de autor, dacă este cazul.

De asemenea, orice alte informații care conduc la conturarea cât mai precisă a spectacolului sunt binevenite.

  1. Deponentul trebuie să facă precizări cu privire la avantajele și oportunitățile pe care spectacolul propus îl aduce teatrului.
  2. Pe de altă parte, se vor face referiri cu privire la riscurile previzionate în implementarea proiectului și soluțiile propuse.
  3. Se vor atașa CV-ul regizorului, precum și CV-urile celorlalți membri ai echipei de creație, în cazul în care deponentul agreează deja o echipă anume (scenograf, coregraf, compozitor/ilustrator muzical, light designer etc.).
  4. Spectacolul va fi montat la sala Studio a Teatrului pentru Copii și Tineret “Gulliver” din Galați. Detaliile tehnice ale sălii pot fi consultate aici: http://www.teatrul-gulliver.ro/uploads/img/docs/plan_sala_studio.pdf

Calendarul desfășurării proiectului:

16 ianuarie – 31 martie 2023: depunerea proiectelor pe adresa de e-mail: contact@teatrul-gulliver.ro

3 – 9 aprilie 2023: anunțarea și contactarea concurenților selectați

24 – 28 aprilie 2023: Susținerea proiectelor selectate în fața comisiei de specialitate care se va întruni la sediul Teatrului pentru Copii și Tineret “Gulliver” din Galați, din strada Domnească nr. 59 (în incinta Teatrului Dramatic “Fani Tardini”).

22-27 mai 2023: Anunțarea proiectului câștigător. Acest eveniment va avea loc în cadrul celei de-a XXIX-a ediții a Festivalului Internațional de Animație “Gulliver”.

Toate proiectele vor fi analizate de către o comisie de evaluare și selecție formată din specialiști în domeniul artelor spectacolului, iar proiectul câștigător va intra în producție în anul 2024, la Teatrul pentru Copii și Tineret “Gulliver” din Galați, rămânând în repertoriul acestuia.

Data limită pentru trimiterea proiectelor este 31 martie 2023.

In program

Cei Trei Purceluși, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
Cei Trei Purceluși afla detalii
Real Time Web Analytics