Premiile ediţiei a XXVI-a a Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver"

Teatrul de Papusi Gulliver, Galati

 

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, organizat de Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, între 14-19 mai, a ajuns la final. În cele şase zile pline cu spectacole pentru copii, tineri şi adulţi, publicul gălăţean s-a putut bucura de o paletă bogată de genuri teatrale precum animaţie, teatru-dans, balet clasic, teatru-circ, teatru dramatic, dar şi de o multitudine de activităţi conexe susţinute în spaţii neconvenţionale. Festivalul şi-a păstrat caracterul competiţional şi anul acesta, în lupta pentru premii intrând spectacolele de animaţie pentru copii şi adulţi. Festivitatea de închidere, ce a avut loc sâmbătă, 19 mai, a anunţat câştigătorii de anul acesta a premiilor festivalului. Acestea au fost evaluate de juriul prezidat de  conf. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, alături de regizorul Attila Vizauer și prof. Ilie Zanfir, care au acordat următoarele premii:

PREMIUL DE EXCELENŢĂ

Artista Laura Kibel (Teatrul Dei Piedi din Italia), pentru spectacolul „Unde te duc picioarele”.

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI

Actriţa Andra Mirescu pentru rolul interpretat în spectacolul „La un metru de tine”, regia Andrea Buzzetti, al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti.

Actorul Alexandru Ştefănescu pentru rolul interpretat în spectacolul „La un metru de tine”, regia Andrea Buzzetti, al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti.

PREMIUL GULLIVER BEBE

Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi pentru spectacolul „De mână cu tine”, regia Daniela Andrei, destinat copiilor de 0-3 ani.

PREMIUL PENTRU MUZICA DIN SPECTACOL

Compozitorul Alexandru Berehoi pentru muzica din spectacolul “Cei trei muşchetari”, regia Cristian Mitescu, al Teatrului pentru Copii “Arlechino” din Braşov.

PREMIUL PENTRU SCENOGRAFIE

A fost acordat ex aequo doamnei Marfa Axenti pentru scenografia spectacolului “Magazinul cu jucării”, regia Toma Hogea, al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Merlin” din Timişoara şi domnului Gavril Siriteanu pentru scenografia spectacolului „Hainele cele noi ale Împăratului”, regia Ciprian Huţanu, al Teatrului Municipal Bacovia din Bacău.

PREMIUL PENTRU MÂNUIRE

Nikos Tompros pentru personajele mânuite în spectacolul “Pe firul muzicii”, regia Nikos Tompros, al Companiei de teatru Antamapantahou din Grecia.

Eleni Panagiotou pentru personajele mânuite în spectacolul “Pe firul muzicii”, regia Nikos Tompros, al Companiei de teatru Antamapantahou din Grecia.

Viktor Antonov pentru personajele mânuite în spectacolul “Circ pe sfori”, one man show Viktor Antonov din Rusia.

PREMIUL PENTRU REGIE

Iulian Bulancea pentru regia spectacolului „Petrică şi lupul”, al Teatrului Municipal Baia Mare – Secţia Păpuşi.

MARELE PREMIU

Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” din  Bucureşti pentru spectacolul “Regele moare”,  regia Eliza Păuna.

Pe lângă aceste premii acordate de juriu, cotidianul local „Viaţa Liberă” oferă, la fiecare ediţie, Premiul Dan Ganea, în semn de recunoştinţă faţă de fondatorul acestui festival,  cel care a avut ideea îndrăzneaţă de a crea o adevărată sărbătoare a teatrului la Galaţi. Anul acesta premiul a fost oferit directorului Teatrului Gulliver şi, în acelaşi timp, al festivalului cu acelaşi nume, actorul Eduard Şişu, pentru iniţiativa de a îmbogăţi repertoriul teatrului cu spectacolul instalaţie „De mână cu tine”, regia Daniela Andrei, o montare destinată copiilor de 0-3 ani, sector de vârstă neacoperit până acum de teatrele gălăţene.

 

In program

Pinocchio, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
Pinocchio afla detalii
Punguta cu doi bani, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
Punguta cu doi bani afla detalii
Real Time Web Analytics