Galățeni, pregătiţi-vă de teatru, la Festivalul Gulliver

Teatrul de Papusi Gulliver, Galati

 

Teatrul de Păpuși “Gulliver”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, va organiza, în perioada 14-19 mai, cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Animație “Gulliver”, cel mai îndrăgit eveniment de acest gen, dedicat copiilor, tinerilor și adulților, din Galați.

Festivalul promite să acopere atât aşteptările celor mici, cât şi gusturile publicului matur. În cele şase zile de maraton teatral, vor fi 20 de spectacole pentru copii, 5 spectacole pentru adulţi şi 5 spectacole pentru întreaga familie. Nu vor lipsi nici atelierele de creaţie handmade, jonglerii cu poiuri, animaţie interactivă cu păpuşi gigant, teatru-circ, spectacole muzicale cu marionete, precum şi multe alte surprize. Teatrele și companiile teatrale care se vor întrece în competiția pentru premiile festivalului, căci acesta are un caracter competitiv, vor prezenta spectacole dintre cele mai diverse. Copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi să intre în lumea magică a poveştilor, alături de “Capra cu trei iezi”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Povestea porcului”, “Cei trei muşchetari” sau “Prințesa și broscoiul”. Pentru cei mai mici spectatori, de 0-3 ani, organizatorii propun reprezentații senzoriale, foarte vizuale, prin care copiii iau primul contact cu lumea teatrului.

La fel ca și la edițiile anterioare, programul festivalului va fi îmbogățit de spectacole dedicate publicului tânăr şi adult, care se va bucura, şi el, de producții valoroase. Teatrul Excelsior, cu “Fluturii sunt liberi”, Teatrul Metropolis, cu “Titanic vals” şi Teatrul ACT din București, care îl aduce, din nou, pe Marcel Iureș la Galaţi, în rolul lui Dănilă Prepeleac, vor oferi publicului gălățean cele mai bune interpretări actoricești. Personaje cuceritoare, râs contagios, povești despre ambiție, vise și dezamăgiri, își așteaptă generosul public în serile de festival.

Pentru părinții care vor să meargă alături de copii la teatru, au fost invitate să participe spectacole ce se adresează întregii familii. Astfel, cavalerul rătăcitor “Don Quijote”, care a fascinat generații la rând cu aventurile lui incredibile vine într-un spectacol de balet clasic, pus în scenă de Opera Comică pentru Copii București. “Apa vie”, o adaptare după poveștile Fraților Grimm, a Teatrului Mic din București, va face un veritabil spectacol de teatru-dans contemporan, în care basmul, coregrafia, video mapping-ul, machiajul spectaculos și elementele Commediei dell’Arte se îmbină echilibrat și muzical. 

Din Italia, artista Laura Kibel va veni să ne arate un concept unic în lumea teatrului de păpuși: personajele sunt interpretate de picioarele, genunchii, mâinile, picioarele și stomacul artistei, un gen de spectacol ce nu a mai fost văzut până acum pe scena teatrului gălățean. Un alt spectacol inedit din programul Festivalului Gulliver este reprezentaţia Companiei Teatrale Sosonuţi din Arad,  “Cabaret”, prezentat de Compania Sosonuţi din Arad, o montare care îmbină marionete, păpuși de talie umană, muzică live și dans. 

Spectacole variate pentru toată familia vor avea loc și în aer liber. Ateliere de construit păpuși, avioane din sticle, măști, jonglerii, lupte cu spada, personaje de poveste, toate vor anima după-amiezile gălățenilor.
Spectacolele și activitățile conexe vor avea loc la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, “Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” și Grădina Publică. Programul festivalului și informațiile complete despre spectacolele invitate și achiziționarea biletelor online sunt disponibile pe www.teatrul-gulliver.ro și pe www.facebook.com/TeatrulGulliver.  

 

In program

CRĂIASA ZĂPEZILOR, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
CRĂIASA ZĂPEZILOR afla detalii
MOTANUL ÎNCĂLŢAT, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
MOTANUL ÎNCĂLŢAT afla detalii
Pinocchio, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
Pinocchio afla detalii
Real Time Web Analytics