Beneficiile emoționale ale teatrului pentru copii

Teatrul de Papusi Gulliver, Galati

 

Eduard Șișu, Directorul Teatrului de Păpuși ”Gulliver”, ne împărtășește beneficiile emoționale ale teatrului pentru copii

Teatrul este fascinație pură, este locul unde imaginația nu are limite iar joaca este o condiție esențială pentru a FI. Teatrul de păpuși e sinonim cu zâmbetul și cu bucuria nemăsurată a copilului care descoperă lumea prin farmecul poveștilor. Aici, el își făurește propria percepție asupra universului vieții, dar și începe să își proiecteaze viitoarea lui devenire ca Om.

Care sunt beneficiile emoționale ale teatrului pentru copii?

Dar dincolo de toate acestea, teatrul are un rol cât se poate de practic și bine conturat în dezvoltarea copilului, atât sub aspect emoțional, cât și psihologic, intelectual și conceptual. În cele ce urmează, Eduard Șișu, Directorul Teatrului de Păpuși ”Gulliver”, ne împărtășește beneficiile emoționale ale teatrului pentru copiipentru a înțelege mai bine maniera în care un spectacol de teatru influențează și contribuie la evoluția celui mic. Rândurile ce urmează urmăresc să evidențieze principalul câștig de ordin emoțional pe care îl oferă teatrul de păpuși copiilor.

Încărcătura emoțională a spectacolelor de teatru pentru copii

”Poate cel mai de seamă beneficiu pe care îl aduce o piesă de teatru celor mici este emoția, încărcătura afectivă pe care copilul o trăiește alături de personaje, împreună cu ele, faptul că împrumută din trăirile lor și le transpune în plan real, în mica lui realitate care prinde formă cu fiecare nouă experiență pe care o parcurge” ne destăinuie Eduard Șișu, Directorul Teatrului de Păpuși ”Gulliver”. În calitate de actor și jucând un rol activ în crearea magiei în spectacolele pentru copii, el ne mărturisește că felul în care creezi emoția și fascinația jocului este intrinsec corelat cu reacția copiilor, cu felul în care povestea rezonează în inimile lor și, mai apoi, maniera în care ei încorporează trăirile și sentimentele din sala de spectacol în experiența proprie.

Ce și cum învață cel mic alături de personajele preferate?

Faptul că spectacolul, în sine, este un instrument de joacă, de divertisment asigură un context pozitiv în care se pot cultiva valori și modele atât de utile celor mici în evoluția lor, pentru o creștere echilibrată, armonioasă și sănătoasă. Păpușile, atât de dragi copiilor, impresionează și atrag prin expresivitatea lor și devin o proiecție a lumii, se îmbracă în semnificații și comportamente pentru ca cei mici să priceapă, să înțeleagă și să învețe despre lume, despre viață, despre ei și despre cei din jur.

Cum contribuie teatrul la dezvoltarea emoțională a copilului

Dincolo de componenta de poveste, de magia și fascinația unui spectacol de teatru pentru copii, se află manifestări, comportamente și experiențe umane ce creează o traiectorie emoțională și morală plină de semnificații pentru copilul în plină creștere și evoluție care vede, observă, imită și își însușește acum cele mai importante repere de viață.

Astfel, teatrul de păpuși devine el însuși un actor de seamă în viața noastră, în evoluția și devenirea copiilor noștri. Profită și tu de toate beneficiile pe care spectacolele Teatrului de Păpuși ”Gulliver” le oferă și bucură-te împreună cu micuțul tău de cele mai fascinante povești, alături de personajele preferate. Verifică lista pieselor de teatru și ia-ți acum biletul de pe www.bilete.teatrul-gulliver.ro, sau, în ziua spectacolui, de la casa de bilete a teatrului.

Vino să descoperim împreună magia și farmecul celor mai frumoase povești la Teatrul de Păpuși ”Gulliver”!

(Sursă: ✍️Laura Cristea)

In program

Capra cu trei iezi, Teatrul de Papusi Gulliver, Galati
Capra cu trei iezi afla detalii
Real Time Web Analytics