Vrăjitorul din Oz

5.0
Aprecieri:

adaptare după L. Frank Baum

Durata: 50 min.

Public tinta: + 5

Premiera: 27 Iunie 2021

Distributie:
Nicoleta Miru ( Doroty ), Ramona Păuc ( Toto ), Cosmin Cosma ( Leul cel Laș ), Andrei Ciugulea ( Omul de Tinichea ), Adina Ariton ( Sperie-Ciori ), Gina Geru ( Iguana de Jad ), Elena Marin ( Vrăjitoarea de la Răsărit ), Nicole Lungu ( Mama Anne ), Marian Sterian ( Tatăl ), Aurelian Iorga, Andrei Dombrovschi

Regie: Dan Mirea

Muzică : Dan Mirea

Vizualizari: 2930

Descriere

Când totul începe cu încredere, sporește prin perseverență și se desăvârșește cu dragoste, e rost de magie și totul devine posibil. Iar lumea lui Oz, prefigurată în cel mai nou spectacol de la Teatrul ”Gulliver”, întruchipează întocmai această nouă dimensiune a posibilului, a visurilor și dorințelor împlinite, prin încredere și prin potențialul propriu. 
Pornind de la una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite povești, spectacolul ”Vrăjitorul din Oz” impresionează prin vizualitate, dar și prin forța mesajului transmis. Astfel, dincolo de notorietatea textului, punerea în scenă a regizorului Dan Mirea, de la Teatrul ”Gulliver”, reclamă un mesaj plin de simbolism și cu o puternică încărcătură educativă. Doroty nu este un personaj, este un simbol, iar lumea fantastică a lui Oz există în sufletul fiecăruia. ”Vrăjitorul din Oz” este o învățătură atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Nucleul spectacolului se construiește pe ideea de dragoste și încredere, de atașament față de familie, față de aproape, față de adevăr, principii deosebit de importante și relevante, în special pentru copii. 
Deși păstrează firul narativ al poveștii, montarea de la Teatrul ”Gulliver” se bucură de o multitudine de elemente de originalitate, de la conceptul regizoral, la conceptul scenografic.  Și, chiar dacă a reprezentat prima întâlnire a regizorului Dan Mirea cu scenograful Vlad Tănase, spectacolul ”Vrăjitorul din Oz” a constituit un prilej de închegare a unei colaborări deosebit de fructuoase, bazată pe o complementaritate de excepție, ce va continua, cu siguranță, în cadrul altor proiecte viitoare. Totodată, colaborarea cu Teatrul ”Gulliver” a reprezentat o reală bucurie. Deși piesa a fost regizată anterior în cadrul altor două teatre, personalitatea artistică a colectivului ”Gulliver” a determinat regândirea și reinterpretarea conceptului regizoral al spectacolului, iar profesionalismul departamentului tehnic al teatrului a contribuit și completat cu succes ansamblul poveștii. În plus, muzica originală semnată de Dan Mirea a întregit universul magic al lui Oz.
Regizorul Dan Mirea susține că atunci când creezi un spectacol, nu creezi din dorința de a arăta ceva, ci de a pune întrebări spectatorului. Astfel, ”Vrăjitorul din Oz” își dorește să adreseze întrebarea dacă lumea lui Oz poate face lumea noastră, în care trăim, o lume mai bună, atunci când credem în ea.
Spectacolul ”Vrăjitorul lui Oz” de la Teatrul ”Gulliver” este un curcubeu de culoare, de încredere și de dragoste.

poze & video

comentarii (0)

 
Real Time Web Analytics