FACEREA LUMII | Arhiva spectacole

5.0
Aprecieri:

După o legendă din "POPOL VUH" cartea sacră a vechilor mayasi

Durata: 50 min.

Public tinta: 6-9 ani

Premiera: 28 Septembrie 2008

Distributie:
Stelian Stancu, Marian Sterian, Aurelian Iorga, Gina Geru, Adina Niţă, Nicole Lungu

Traducerea: Sanda SOCOLIUC

Regia: Attila VIZAUER

Scenografia: Mihai PASTRAMAGIU

Coloană sonoră: Luiza MATEESCU, Patricia PRUNDEA, Milica CRENICEANU, Attila VIZAUER

Figuratie: Cătălin MARIN, Claudiu BĂLAN

Distribuţie voci: Stelian STANCU, George MIHĂIŢĂ, Valentin TEODOSIU, Rodica MANDACHE, Sorin GHEORGHIU, Ionut KIVU, Mihai BISERICANU, Mircea CONSTANTINESCU, Delia NARTEA, Liliana PANĂ, Virginia ROGIN, Luminiţa ERGA

Vizualizari: 839

Descriere

Popol Vuh reprezintă o fascinantă compilaţie de mituri, tradiţii şi date istorice proprii civilizaţiei precolumbiene.
Cosmogonie, mitologie, religie, tradiţia migraţiilor neamurilor Maya-Quiché, El Popol Vuh este, totodată, o capodoperă a literaturii universale, o Biblie poetică, transmisă din generaţie în generaţie.
Este pentru prima oară că Popol Vuh, Cartea sacră a mayaşilor este adaptată şi montată în România. În acest fel, publicul are ocazia de a cunoaşte o operă esenţială din tezaurul literar-religios al culturii Maya.
În scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu, beneficiind de o bandă sonoră de excepţie, regizorul Attila Vizauer ne povesteşte cu farmec şi cu multă sensibilitate misterioasa Geneză, pornind de la începuturile timpului, crearea Pământului, a plantelor, a animalelor şi a oamenilor.

Spectacolul a obţinut MARELE PREMIU în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver" 2008, organizat de Teatrul de Păpuşi "Gulliver" Galaţi.

poze & video

comentarii (0)

 
Real Time Web Analytics