Ce va place ?

Ce spectacol v-a placut mai mult?
 
PĂCALĂ

Scenariu de Cristian Pepino dupa motive populare

 

  

 

Pacala-afis

În spectacol îl regăsim pe Păcală în lumea satului, dând o lecţie de isteţime celor care încearcă să îi vină de hac. Păcală este luat argat la casa Părintelui pentru a munci în gospodărie, iar dacă vreme de un an va face întocmai ce i se spune şi, mai ales, nu va rosti nicio vorbă de ocară, va primi simbrie zece galbeni de aur.

Păcală nu ştie însă că Preotul şi Coana Preoteasă vor, de fapt, să se îmbogăţească de pe urma lui, punându-l să muncească pe degeaba. Cu mare dibăcie, eroul reuşeşte să întoarcă roata şi să devină el cel care îi va păcăli pe toţi. Întâmplările sale amuzante vor dezvălui un personaj poznaş şi plin de contraste, din care cei mici vor afla că cei răi ajung să fie întotdeauna pedepsiţi.

Regizorul Daniel Stanciu reuşeşte să imprime prospeţime jocului, în timp ce scenografia semnată de Vlad Tănase impresionează prin expresivitatea păpuşilor şi autenticul decorului.

Toate peripeţiile personajelor sunt punctate de o ilustraţie muzicală antrenantă, aparţinându-i lui Jou-Jou Drăgan.

Din distribuţie fac parte actorii Eduard Şişu, Marian Sterian, Aurelian Iorga, Nicole Lungu, Ramona Păuc, Elena Marin şi Mihai Caragaţă.

 

Regia

Daniel STANCIU

 

Scenografia

Vlad TĂNASE

 

Ilustraţia muzicală

Jou-Jou DRĂGAN

 

Distribuţia

Eduard ŞIŞU

Marian STERIAN

Aurelian IORGA

Nicole LUNGU

Ramona PĂUC

Elena MARIN

Mihai CARAGAŢĂ

 

 

Data premierei:

21.10.2012

 

 


View the embedded image gallery online at:
http://www.teatrul-gulliver.ro/index.php/pacala#sigFreeId92fc70d49b