Baletul Clasic Don Quijote

3+
Festivalului Internaţional de Animaţie “Gulliver”

Ediția a XXVI-a, 14-19 mai 2018

Opera Comică pentru Copii București

Durata: 75 min.

Public tinta: 3+

Pret bilet: 30.00 LEI

Data si ora: 14 Mai 2018, 19:30

Muzica: Ludwig Minkus

Libretul: adaptare după romanul lui Miguel de Cervantes

Coregrafia clasică: Alexander Gorski, Marius Petipa

Coregrafia, regia și adaptarea: Cătălin Caracaş

Scenografie: Adriana Urmuzescu

Aranjament muzical: Antonel Oprescu

Maestru de balet: Cristina Opincaru

Distribuția: Quiteria: Diana Gal Basil: Taiga Ueno Don Quijote: Robert Ştefu Sancho Panza: Eliisa Nenonen Mercedes: Elena Chiriță Espado: Tiberiu Pepenică Camacho: Andrei Nicolae Lorenzo: Ionuţ Picincu Amoraşul: Emily Fung Patru fete: Cristina Babalâc, Sabina Chirilă, Sophie Hull, Theodora Munteanu Don Quijote bătrân: Valentino Tiron Figurație: Ștefan Craiu, Daniel Manea, Cosmin Vijeu Împreună cu Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii

Vizualizari: 1093

Descriere

Baletul “Don Quijote” este o poveste de care ne apropiem mereu, la orice vârstă. De fiecare dată, întâlnirea cu aceasta e diferită, e tot mai bogată în înțelesuri, deși mesajul rămâne, în esență, același. În varianta de spectacol pe care o propunem, am mers pe construcția baletului clasic, academic, prin folosirea celor mai cunoscute și îndrăgite fragmente din opera muzicală a lui Minkus.

Alături de o echipă minunată – experimentata scenografă Adriana Urmuzescu și Antonel Oprescu, autorul colajului muzical – și mai ales împreună cu talentații noștri balerini, care dau viață personajelor din această poveste medievală, vă invităm să vă bucurați de o oră de muzică și culoare, în pași de dans.

Cătălin Caracaș, regia și coregrafia

poze & video

comentarii (0)

 
Real Time Web Analytics